IIUM Grad 96/2000


Discussion Boards for International Islamic University Graduates 96/2000
 
HomeHome  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log in  

View unanswered posts
 Forum TopicsPosts
Last Posts

STADD OFFICE

 
No new posts

Papan Kenyataan

Sebarang makluman dari admin dan moderator serta syarat dan etika berforum. PLEASE READ THIS FIRST.
03Sun Jul 27, 2008 10:27 pm
Admin Bagaimana Nak Membuat Posting
No new posts

Peti Cadangan

Sila masukkan sebarang cadangan, komen, kritikan dan aduan anda ke dalam Peti Cadangan ini. Terima kasih.
33Thu Feb 21, 2013 3:57 pm
salecheap Cheap Jerseys Free Shipping
No new posts

ROVAS (bloggers section)

Ruangan sesama bloggers untuk berbincang, maintain dan bertukar2 idea untuk memantapkan lagi blog & forum IIUM Grad 2000 ini
22Sat Jan 05, 2013 12:43 pm
salecheap Gucci Shoes China On Sale
No new posts

A & R Division (guests only)

Ruangan untuk guests atau sesiapa sahaja yang ingin berbincang atau mengutarakan pandangan untuk Forum IIUM Grad2000 ini. Terima kasih atas sumbangan anda.
00

PERBINCANGAN UMUM

 
No new posts

Hal Ehwal Semasa

Bincanglah segala isu hangat ataupun hal ehwal semasa yang berlaku di dalam dan luar negara. Lontarkan pandangan anda dan cuba minimumkan perbincangan yang sensitif dan berbaur perkauman mahupun 'asobiah parti dan kenegerian.
110Thu Feb 21, 2013 4:00 pm
salecheap Cheap Nike NFL Jerseys for Sale, Cheap Youth NFL Jerseys
No new posts

Sembang Kedai Kopi

Boraklah apa sahaja, sembang2 sambil pekena kopi dan teh tarik, kongsi gossip2 yang anda tahu tentang rakan anda, nak borak2 kosong atau berbicaralah tentang apa sahaja asal jangan sampai melupakan Tuhan sudah ler...
415Thu Feb 21, 2013 4:03 pm
salecheap Cheap Sale Stitched Miami Heat Jerseys Cheap 6 Lebron James Jerseys
No new posts

Politik dan Ekonomi

Perbincangan khusus tentang scenario politik dan ekonomi di dalam mahupun luar negara.
11Thu Feb 21, 2013 4:09 pm
salecheap Cheap Nike NFL Jerseys for Sale

NOSTALGIA

 
No new posts

Kenangan di UIA

Kongsilah kenangan pahit, manis dan payau anda ketika bergelar 'student' di salah sebuah universiti yang tersohor di dunia.
013Fri Aug 08, 2008 2:30 pm
Aliff Lam Kenangan Perkampungan Menara Gading
No new posts

Sekolah Lama Ku..

Terkenang2 waktu di zaman sekolah dulu.. baik waktu sekolah menengah, rendah mahupun tadika ! terfikir jugak nak join old school association tapi apa kan daya, cukuplah sekadar berkongsi kenangan ni forum ini.. ishk.. ishk.. sedih :'(
16Thu Feb 21, 2013 4:08 pm
salecheap wholesale NFL jerseys and new Super Bowl 2013 China jerseys

MARI BERUSRAH

 
No new posts

Kenali Tuhan

Perbincangan tauhid mengenai perkara yang paling asas dan utama iaitu mengenali Tuhan pencipta. "Allah dikenal dengan hati bukan dengan akal. Dan orang yang hatinya kenal Allah, pasti kuatlah agamanya."
22Mon Aug 04, 2008 11:26 am
Hamidi_sban Bersangka Baik Pada Allah...
No new posts

Artikel & Tazkirah

Mari berkongsi ilmu, artikel, espen (esei pendek) tazkirah, kuliah subuh, kuliah maghrib dan apa jua perkara yang boleh dijadikan panduan dan ilmu tambahan serta bekalan warga IIUM Grad 2000 di dunia dan akhirat.
011Mon Dec 08, 2008 11:32 am
Aliff Lam HAJI KEMUNCAK IBADAH DAN KEMUNCAK HIKMAH
No new posts

Tips dan Adab

Berkongsilah ilmu, tips dan panduan serta adab2 dan akhlak Akhlak adalah bunga (hiasan) diri kita, tanpanya hilanglah perhatian manusia pada kita. Moga ilmu yang dikongsi menjadi manfaat buat semua. Buah ilmu ialah amal ibadah, buah amal adalah akhlak mulia, buah akhlak ialah ramah mesra.
06Wed Aug 20, 2008 7:35 am
Hamidi_sban Tips Mengejut Orang Bersahur...

MARI BERKARYA

 
No new posts

Jokes & Humor

Sehari suntuk bekerja, take 5 dan berilah sedikit masa untuk bersantai, menghantar ataupun membaca cerita lucu dan lawak jenaka. Jenaka 18 tahun ke atas tidak digalakkan dan moderator berhak untuk mendelete post anda tanpa sebarang amaran atau makluman terlebih dahulu.
026Tue Sep 02, 2008 1:24 pm
Hamidi_sban Cemburu Buta...
No new posts

Puisi & Sajak

Di suatu pagi aku terbangun, lantas jari jemari ku pantas mencapai pena dan melirikkan bait2 indah ke atas warkah. Helaian demi helaian warkah kulorek dan kutulis, seharian aku mencurahkan isi dan rasa melalui mata pena ku itu. Namun akhirnya kurasakan seolah2 masa ku berlalu percuma, kerana terpaksa aku menaipnya semula ke dalam komputer riba. Aduh.. mengapalah tidak kutaip terus di komputer semenjak awal2 lagi? Sekian
03Tue Aug 19, 2008 11:53 am
Hamidi_sban Andai Ini Ramadhan Terakhir...
No new posts

1001 Kuiz & Teka Teki

Himpunan teka-teki, kuiz ataupun games yang ingin dikongsi bersama, baru atau lama, on-line mahupun off-line, interaktif mahupun hyperaktif, level sekolah rendah ataupun Phd. All are welcome !
04Fri Aug 22, 2008 8:08 pm
Aliff Lam 4 Year Old Quiz

KAUNSELING & KELUARGA

 
No new posts

Tips dan Panduan

Panduan membina rumah tangga bahagia, tips mendidik anak yang soleh, financial management, stress management dan yang penting bagi yang belum berkeluarga : panduan dan tips memilih pasangan. Kongsikan semuanya di sini.
03Tue Jul 29, 2008 5:43 pm
Hamidi_sban PANDUAN MENDIDIK ANAK
No new posts

Resepi, Petua & Kesihatan

Berkongsi rahsia, petua dan panduan menjaga kesihatan diri dan keluarga. kirimkan resepi masakan dan hidangan special yg boleh mengeratkan lagi hubungan suami isteri dan keluarga, supaya suami tidak lagi kerap makan di luar !
00

PERSONAL INTERESTS

 
No new posts

Book Review

Review buku, artikel, kertas kerja,atau jurnal. boleh dimasukkan review kpd ayat al-quran, hadith, kata2 hikmah, quotable quotes ataupun apa jua yang berkaitan dalam memartabatkan ilmu pengetahuan. mungkin blh masukkan website review sekiranya bersesuaian. (TV & movies review tlg post kat ruang hiburan ye!)
01Sat Nov 06, 2010 10:13 pm
cheai854 wholesale cheap chanel Gucci handbags  Purses ...
No new posts

Computers & Internets

Anything to do with computers, software or hardware, widgets and gadgets, website and bloggers, application and troubleshooting, etc. etc.
00
No new posts

Business & Entrepreneurship

Ruangan perbincangan mengenai bisnes, kaedah, risiko dan peluang perniagaan untuk panduan dan diskusi sesama warga IIUM Grad 2000
00
Today's active topics
Today's top 20 posters
Overall top 20 posters
Who is online?
Who is online?Our users have posted a total of 242 messages
We have 33 registered users
The newest registered user is nissa_kadir
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest
Most users ever online was 50 on Thu Mar 17, 2011 9:39 pm

Registered Users: None
Legend :   [ Administrator ]   [ Moderator ]

New postsNew postsNo new postsNo new posts  Forum is lockedForum is locked